ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі з "Правого сектору" прогнали українських журналістів з місця блокади Криму

Журналістам заборонили знімати

Невідомі з "Правого сектору" прогнали українських журналістів з місця блокади Криму
Архив
Фото: EPA/UPG

У Херсонській області стався конфлікт між активістами акції "Блокада Криму", зокрема, невідомими представниками "Правого сектору", які перешкоджають ремонту опор лінії електропередач до Криму, і журналістами "Херсонських вістей". Про це LB.ua повідомила журналістка видання Лінда Метцгер.

За її словами, машину журналістів довго не пускали до місця події і не дозволяли знімати. А коли пропустили, до них підійшла прес-секретар "Правого сектору" Варвара Черноіваненко і попросила не знімати, мовляв, "хлопці не хочуть світитися".

А пізніше до оператора підійшли кілька невідомих і напали на нього. До них приєдналися ще кілька хлопців і, заштовхавши його і журналістку Лінду Метзгер у машину, почали її розхитувати і кричати, щоб вони забиралися звідти.

Журналісти покинули місце подій.

Нагадаємо, що з 20 вересня триває громадянська блокада Криму, учасники якої не пропускають вантажівки з товарами на півострів.

Сьогодні у Чаплинці Херсонської області нацгвардійці та міліція на чолі з начальником департаменту протидії наркозлочинності МВС Іллею Ківою штурмували позиції учасників блокади Крыму, які зібралися навколо підірваних опор ЛЕП, які ведуть до Криму, і не дають їх ремонтувати.

Внаслідок конфлікту між ними, за інформацією міліції, ножове поранення отримав співробітник МВС, який був на місці інциденту.

У свою чергу заступник гендиректора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв повідомив, що "українські спецпризначенці побили прикладом у живіт кореспондента ATR Гульсум Халілову".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram