ГоловнаСуспільствоПодії

"Укренерго" призупинила ремонт ЛЕП до Криму

Кримські татари вимагають звільнення політв'язнів

"Укренерго" призупинила ремонт ЛЕП до Криму
Фото: EPA/UPG

Ремонтники "Укренерго" на вимогу активістів енергетичної блокади Криму вранці у четвер припинили свою роботу.

Як повідомив начальник управління інформаційної політики "Укренерго" Зіновій Буць, близько 10:00 бригада ремонтників, які відновлювали пошкоджену внаслідок підриву ВЛ 220 кВ Каховська-Титан, припинила свою роботу на прохання учасників акції енергетичного блокування Криму, повідомляє сайт Херсонської ОДА.

Активісти очікують відповіді від лідерів акції щодо подальшої координації своїх дій.

Один з активістів та лідерів акції Ленур Іслямов прокоментував таку заборону тим, що активісти висунули вимоги до окупаційної влади звільнити політв'язнів, і поки не буде виконано ці умови, електропостачання Криму не відновлюватимуть.

Нагадаємо, бригада "Укренерго" розпочала заміну зруйнованої опори лінії електропередачі (ЛЕП) 220 кВ Каховка - Титан, якою електроенергію можна подавати до Криму і у два райони Херсонської області, вранці 24 листопада. До вчорашнього вечора ремонтники виконали значну частину робіт.

ЛЕП Каховка-Титан може покрити 40% потреб Криму в електроенергії. Два райони Херсонської області, електропостачання яких раніше забезпечувала ця ЛЕП, живляться за резервною схемою, проте в "Укренерго" нарікають на її ненадійність.

Учасники блокади півострова не допускають бригади "Укренерго" до ремонту опор інших трьох ЛЕП до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram