ГоловнаСуспільствоПодії

Біля МВС пройшов пікет проти призначення Паскала у Нацполіцію (фото додаються)

Хатія Деконаїдзе не має доказів злочинів генерала

Близько 100 активістів провели пікет у п'ятницю біля будівлі МВС, вимагаючи скасувати призначення Василя Паскала першим заступником глави Національної поліції. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Фото: Макс Требухов

Глава поліції Хатія Деконаїдзе прийняла представників пікетників і попросила надати будь-які докази злочинів або покриття злочинів Паскала, якщо такі є.

Паскал з листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Загалом Паскал понад рік у період з 25 лютого 2010-го по 22 лютого 2014 року обіймав ці посади, тому мав підпасти під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років. Однак у грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ. Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

Департамент карного розшуку МВС, яким керував Паскал, звинувачують у переслідуванні євромайданівців, у тому числі Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Самому Паскалу також приписують загрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів Майдану.

МВС спростовує причетність Паскала до злочинів проти Майдану. Це підтвердило Управління спецрозслідувань Генпрокуратури України.

Міністерство зазначає, що Паскал особисто очолював розкриття цілої низки злочинів, скоєних під час Майдану, а саме - побиття журналістки Тетяни Чорновол у грудні 2013 року, вбивство активіста Юрія Вербицького, викрадення активіста Ігоря Луценка, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, викрадення вогнепальної зброї зі складів резерву МВС і передачу його "тітушкам", вбивство активіста Сергієнка у Черкасах у квітні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram