ГоловнаСуспільствоПодії

Мерія Києва подає в суд на організаторів мітингу кавамобілів

Підприємців звинувачують в "окупації" тротуару на Хрещатику

Мерія Києва подає в суд на організаторів мітингу кавамобілів
Фото: kievcity.gov.ua

Київська міськадміністрація подає до суду проти власників кавамобілів, які протягом кількох днів проводять акцію протесту під будівлею мерії, куди звезли свої машини. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Підприємців звинувачують в "окупації" пішохідного простору на Хрещатику, головній вулиці Києва.

Мерія наголошує, що провела вже два раунди відкритих торгів з продажу точок під пересувну торгівлю, реалізувавши понад 130 об'єктів. Вони повинні принести бюджету близько 9,6 млн гривень. За попередні три роки столиця отримала від цього бізнесу всього 500  тисяч гривень.

"Не може хто завгодно і де завгодно розгорнути торгівлю і ще обурюватися, що його закликають до законної підприємницької діяльності. Не можуть автокав'ярні або МАФи стояти, де захочуть, і не платити в бюджет", - заявив мер Віталій Кличко. При цьому мерія стверджує, що готова до пошуку компромісу з підприємцями.

Нагадаємо, що власники автокав'ярень мітингують з метою досягнення консенсусу з міською владою щодо умов проведення аукціону з розподілу додаткових адрес для розміщення об'єктів пересувної роздрібної торгівлі. На їхню думку, торги організували за непрозорою процедурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram