ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові спалили три автомобілі з символікою батальйону "Айдар"

Машини належали організації "Сотня Лева"

У Харкові спалили три автомобілі з символікою батальйону "Айдар"
Фото: 057.ua

У ніч на 30 листопада в Харкові невідомі спалили три автомобілі, на яких була символіка штурмового батальйону "Айдар".

Про це повідомляє місцевий сайт 057.ua.

На момент прибуття пожежників вогонь охопив моторні відсіки та салони трьох позашляховиків, один з яких був припаркований на протилежному боці дороги. На гасіння негайно подали пінні стволи, і вогонь погасили.

"Одна машина не встигла згоріти. Решта дві згоріли відсотків на 70", - розповіли у ДСНС. Крім трьох машин "Айдару", постраждала також одна цивільна машина - ГАЗ-66 - у ній обгорів дах. На місці події біля колеса однієї з машин знайшли коктейль Молотова.

Фото: 057.ua

Як стало відомо трохи пізніше, згорілі машини належали громадської організації "Сотня Лева". Також одна з машин належала київській організації "Чорна сотня" - "побратимам" харківських активістів.

"Це машина нашого покійного товариша, "айдарівця", який загинув у зоні АТО. Його дружина віддала машину нам як пам'ять. "Газик" теж наш, але він підлягає відновленню", - розповів активіст "Сотні Лева" Андрій. За його словами, інші машини не підлягають ремонту, їх продадуть на запчастини.

"Нам сепаратисти загрожують постійно, тому те, що машини спалили, не дивно. У всі машини кинули "коктейлі Молотова", - додав активіст.

Наразі поліція вивчає записи з камер відеоспостереження, розташовані навколо місця події.

Фото: 057.ua

Нагадаємо, батальйон "Айдар" вивели із зони антитерористичної операції в середині літа. У жовтні, після бойового злагодження, "Айдар" повернувся в Донецьку область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram