ГоловнаСуспільствоПодії

У Кракові затримали хакера з України, якого розшукує ФБР

Українець 8 років перебував у розшуку за підозрою в крадіжці $80 млн

У Кракові затримали хакера з України, якого розшукує ФБР

Краківська поліція затримала громадянина України, який 8 років перебував у розшуку за підозрою в крадіжці 80 млн доларів шляхом фішингу - розкрадання конфіденційних даних.

Як повідомляє "Польське радіо", хакер потрапив до рук поліції 3 грудня. "Завдяки співпраці з ФБР ми встановили, що громадянин України, який перебуває у міжнародному розшуку, може приїхати до Кракова. Поліція перевіряла місця, де він міг би зупинитися", - повідомив прес-секретар Малопольської поліції Маріуш Чарка.

Українець приїхав до Польщі зі своєю сім'єю і зняв квартиру в центрі Кракова. За словами Маріуша Чарки, підозрюваний не очікував візиту поліції і не чинив опору під час затримання. Поліцейські конфіскували техніку, що знаходилася у хакера.

За інформацією ФБР, хакер міг вкрасти з різних банківських рахунків близько 80 мільйонів доларів. Слідство у цій справі стосується злочинного угруповання, яке займається фішингом і відмиванням грошей.

Наразі очікується, що ФБР починає процес екстрадиції українця в США, що означає, що хакер постане перед американським судом.

Нагадаємо, у серпні США викрили групу українських хакерів, які протягом п'яти років крали прес-релізи компаній через системи трьох великих сервісів їх розповсюдження, а потім продавали їх як інсайдерську інформацію. За п'ять років це принесло зловмисникам близько $100 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram