ГоловнаСуспільствоПодії

Суд Красноармійська засудив до довічного ув'язнення вбивцю трьох шахтарів

Ще один підозрюваний - у розшуку

Суд Красноармійська засудив до довічного ув'язнення вбивцю трьох шахтарів

Суд Красноармійська оголосив вирок одному з обвинувачених у вбивстві трьох працівників шахтоуправління "Покровське" навесні 2013 року, призначивши йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд зобов'язав злочинця виплатити 150 тис. грн родичам загиблих, повідомляє офіційний сайт прокуратури Донецької області.

Протягом судових слухань установлено, що 20 травня 2013 року двоє чоловіків за попередньою змовою, озброївшись вогнепальною зброєю, приїхали в гаражний кооператив "Південний" з метою заволодіння транспортним засобом. Там злочинці вирішили викрасти автомобіль Toyota Avensis, а його власника вбили.

Після того, як убивці застрелили власника машини, вони намагалися заховати його тіло в багажнику. У цей час у гараж під'їхали ще двоє шахтарів. Обох їх також застрелили, а зловмисники втекли у викраденому авто.

Усі вбиті чоловіки були працівниками ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" Красноармійського району.

"Красноармійський районний суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення і визнав 26-річного чоловіка винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.2,3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.1 ст .263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами)", - наголошують у повідомленні.

Одного з убивць затримали через кілька днів, іншого екстрадували з Росії, куди він виїхав після вчинення злочину.

Однак, всупереч клопотанням прокуратури, за рішенням колегії суддів одного злочинця звільнили з-під варти під заставу. Після завершення судового слідства він утік і зараз оголошений у розшук.

Нагадаємо, поліція затримала 47-річну жінку за підозрою в потрійному вбивстві у Львівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram