ГоловнаСуспільствоПодії

"Харківський партизан" добровільно здався СБУ і показав схованку зі зброєю

Вирішується питання про звільнення його від кримінальної відповідальності

Учасник терористичного угруповання "Харківські партизани" добровільно здався співробітникам Служби безпеки.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

30-річний харків'янин розповів, що влітку минулого року його завербували в угруповання обманом - запросили на заробітки в російський Бєлгород, відібрали документи і відправили у військовий табір, змусивши підписати підписку про співпрацю. У таборі російські військові навчали його й інших диверсантів, як потрібно стріляти і закладати вибухівку. Згодом терористів відправили до Харкова підривати військкомати, волонтерські пункти, залізничні колії.

Чоловік добровільно відмовився від співпраці з терористами і наприкінці грудня звернувся до СБУ в Харківській області. Також він повідомив правоохоронців про місцезнаходження схованки зі зброєю та вибухівкою.

Співробітники спецслужби вилучили зі схрону гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова з патронами, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 і понад 1 кг тротилу.

Фото: sbu.gov.ua

"Оскільки ознак інших злочинів у діях харків'янина немає, на підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу буде подано клопотання до суду про звільнення його від кримінальної відповідальності", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше суд оголосив вирок двом "тітушкам" з харківського бійцівського клубу "Оплот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram