ГоловнаСуспільствоПодії

Опору ЛЕП до Криму підірвали

Відкрито кримінальне провадження.

Опору ЛЕП до Криму підірвали
Фото: EPA/UPG

Опора лінії електропередачі "Каховська-Титан" - єдина, якою останнім часом подавали електрику з України в Крим - впала в результаті вибуху, повідомляє Управління поліції в Херсонській області.

"Зараз триває огляд пошкодженої бетонної електроопори в районі с. Богданівка Каховського району. За попередніми висновками експертів вибухотехнічної служби, опора пошкоджена внаслідок вибуху", - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України. За скоєння такого кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, ЛЕП 220 кВ "Каховська-Титан" вийшла з ладу 30 грудня о 20:34. Виявилося, що впала опора, розташована за 23 км від підстанції "Каховська".

Цією лінією Крим отримував до 200 МВт (на момент відключення 165 МВт). Без світла залишилися Красноперекопський, Роздольненський, Первомайський, Чорноморський, Сакський, а також частково Джанкойський райони Криму і міста Євпаторія і Саки.

Два райони Херсонської області, знеструмлені через поломку лінії, о 22:05 під'єднали до мережі "Херсонобленерго".

Бригади "Укренерго" вдень у четвер почали ремонт ЛЕП "Каховська-Титан". Плановий термін виконання необхідних робіт на об'єкті - 24 години. За сприятливих умов відновлення лінії можливе до кінця доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram