ГоловнаСуспільствоПодії

Bellingcat передав Нідерландам список причетних до катастрофи МН17

"Бук", з якого збили "Боїнг", доставили на Донбас військові 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська

Bellingcat передав Нідерландам список причетних до катастрофи МН17

Британський портал розслідувальної журналістики Bellingcat передав Нідерландам нову доповідь, у якій вказав імена російських військовослужбовців, які можуть бути причетними до катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі.

Про це пише "Медуза" з посиланням на The Guardian.

Представник голландської прокуратури Вім де Брюн пообіцяв ретельно вивчити доповідь і визначити, чи можна його використовувати у кримінальному розслідуванні. Засновник Bellingcat Еліот Хіггінс в інтерв'ю голландському телеканалу NOS заявив, що, за його даними, до катастрофи причетні близько 20 російських військових. На думку експертів, комплекс "Бук", з якого випустили ракету по лайнеру, доправили на Донбас військовослужбовці 2-го батальйону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська.

Фото: nos.nl

Хіггінс стверджує, що до катастрофи літака причетні командир бригади Сергій М. і командир другого батальйону Дмитро Т., а також дев'ять лейтенантів і "дуже досвідчені військовослужбовці", навчені управляти "Буком". Повних імен військових Хіггінс не розкрив.

Телеканал NOS повідомив, що відредаговану версію доповіді Bellingcat незабаром опублікують.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Держави Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак знищили боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram