ГоловнаСуспільствоПодії

До Генічеська, що замерзає, почав надходити газ з Криму

Путін попіарився на поверненні українського газу

До Генічеська, що замерзає, почав надходити газ з Криму
Фото: inewp.com

2 січня у місті Генічеськ Херсонської області через похолодання впав тиск на комунальному газопроводі. У результаті 1800 абонентів багатоповерхових будинків та 400 абонентів приватного сектору Генічеська залишилися без газу.

4 січня навколо газопостачання Генічеська вибухнув скандал. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак заявив, що мер Генічеська "звернувся до російської сторони з проханням про постачання газу у зв'язку з холодами", і російський президент Володимир Путін розпорядився подати газ у місто з території Криму.

Мер Генічеська Олександр Тулупов у відповідь заявив, що з жодними проханнями до Путіна він не звертався. "Як я взагалі міг звернутися до президента Росії?" - цитує слова Тулупова місцеве видання "Новый визит".

Зараз Генічеськ отримує близько 20 тис. куб. м газу з Криму і 70 тис. куб. м зі Стрілківського родовища у Херсонській області. Цього все одно замало для потреб міста. При цьому з Криму Генічеськ одержує не російський, а український газ, який добули у Херсонській області та закачали на зберігання у Глібовське газове сховище у Криму. "Тепер його повертають назад", - сказав "Новому визиту" перший заступник Генічеської райдержадміністрації Олексій Сищенко.

Станом на 9:30 вівторка близько 80% абонентів Генічеська отримали газ у свої будинки. Зараз фахівці "Херсонгаз" проводять поквартирний обхід. У магістральній мережі вдалося досягти тиску газу близько 2,5 ат, що достатньо для стабільного газозабезпечення Генічеського району. За словами Олексія Сищенка, повністю забезпечити абонентів газом в оперативному штабі планують до 12 години.

У Генічеську проживає близько 25 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram