ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала 134 людини під час сутички на "Житомирських ласощах"

Вилучено гранату, травматичну і вогнепальну зброю, ножі, кастети і кийки

Поліція затримала 134 людини під час сутички на "Житомирських ласощах"
Фото: mvs.gov.ua

5 січня вночі на території кондитерської фабрики "Житомирські ласощі" виникла сутичка між групами невідомих осіб.

"Поліція припинила протиправні дії і затримала 134 учасників конфлікту. На місці події вилучено гранату, травматичні і газові пістолети, патрони і гільзи, ножі, металеві та дерев'яні кийки. Розпочато кримінальне провадження", - сказано в повідомленні на сайті МВС.

Близько 1.00 в поліцію надійшло повідомлення від генерального директора "Житомирських ласощів" про те, що на території підприємства лунають постріли і група невідомих осіб намагається проникнути в приміщення фабрики. Під час їхніх дій виникла сутичка з представниками іншої сторони конфлікту.

Під час першочергового з'ясування ситуації було встановлено, що близько 60 осіб прорвалися на територію фабрики і хуліганять. Поліцейські припинили сутички і спроби невідомих потрапити в приміщення підприємства.

Загалом на території підприємства та поблизу затримано 134 особи, яких доставлено до Житомирського відділу поліції. Наразі встановлюються мета їхнього перебування на території підприємства. Серед затриманих жителі Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської та Харківської областей, 90% - мають судимості або зараз є фігурантами кримінальних проваджень.

У 19-річного жителя Миронівського району Київської області під час поверхневого огляду в кишені куртки знайшли гранату Ф-1 з чекою.

За фактом грубого групового порушення громадського порядку розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події - ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Під час огляду території підприємства виявлено пристрої для відстрілу гумових куль, патрони і гільзи від травматичної та мисливської зброї, ножі, кастети, металеві та дерев'яні кийки.

Нагадаємо, корпоративний конфлікт довкола фабрики "Житомирські ласощі" триває вже кілька років. Наприкінці 2015 року він активізувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram