ГоловнаСуспільствоПодії

Влада відзвітувала про відновлення газопостачання в Генічеську

Усуваються окремі несправності

Влада відзвітувала про відновлення газопостачання в Генічеську
Фото: Макс Левин

Газопостачання в Генічеську Херсонської області повністю відновлено, заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" заступник голови Генічеської райадміністрації Олексій Сищенко.

"Станом на 12:00 газопостачання відновлено в повному обсязі. Зараз через те, що газ, який надходить з АР Крим, містить дуже багато вологи, є випадки перемерзання розподільних пунктів, і всі ці випадки, щонайбільше за півгодини, приводяться до ладу. Станом на 13:30 у місті було 3 розподільні пункти, які перемерзли, до 14:00 ці 3 пункти відновлять, можливо будуть іще, але бригади працюють, бригад достатньо", - сказав Сищенко.

За його словами, опалення подається в усі житлові будинки, однак локальні несправності, які ще можуть виникати, усунуть до 15:00.

На сайті Херсонської ОДА повідомляється, що всі багатоповерхівки у Генічеську підключено до газопостачання, залишилося підключити ще незначну частину приватного сектору.

Нагадаємо, 2 січня у місті Генічеськ Херсонської області через похолодання впав тиск на комунальному газопроводі. У результаті 1800 абонентів багатоповерхових будинків та 400 абонентів приватного сектору Генічеська залишилися без газу.

4 січня навколо газопостачання Генічеська вибухнув скандал. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак заявив, що мер Генічеська "звернувся до російської сторони з проханням про постачання газу у зв'язку з холодами", і російський президент Володимир Путін розпорядився подати газ у місто з території Криму. Мер Генічеська Олександр Тулупов у відповідь заявив, що з жодними проханнями до Путіна він не звертався.

5 січня "Нафтогаз" пояснив, що з 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається у Глібовському підземному сховищі на території Криму.

Місто Генічеськ фізично не сполучене з іншими ділянками газотранспортної мережі материкової України. Постачання газу для потреб населення міста в літній період здійснюються з поточного видобутку на Стрілковому родовищі у Херсонській області. Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть використовувати жителі Генічеська, передається для тимчасового зберігання в підземне сховище газу Глібовське, яке знаходиться в Криму. Взимку український газ відбирається з ПСГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання.

Станом на вівторок Генічеськ отримує близько 20 тис. куб. м газу з Криму і 70 тис. куб. м зі Стрілківського родовища у Херсонській області. Цього все одно замало для потреб міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram