ГоловнаСуспільствоПодії

Шокін вирішив контролювати розслідування смерті члена "Білого молота" в СІЗО

Макар Колесников нібито помер від серцевого нападу.

Шокін вирішив контролювати розслідування смерті члена "Білого молота" в СІЗО
Макар Колесников

Генеральний прокурор Віктор Шокін узяв під особистий контроль досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті ув'язненого Макара Колесникова в Лук'янівському СІЗО.

Шокін зобов'язав керівництво прокуратури міста Києва особисто доповідати йому про стан розслідування, повідомляють на сайті ГПУ.

Нагадаємо, раніше координатор групи "Комітет визволення політв'язнів" Тетяна Близнюк повідомила, що в ніч із 31 грудня проти 1 січня в Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві від серцевого нападу помер член організації "Білий молот", 26-річний Макар Колесников. Згодом інформацію про смерть активіста підтвердили в офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Там назвали причиною смерті тромб.

Організація "Білий молот", що відкололася від "Правого сектору", нібито боролася з наркоторгівлею в столиці. Колесникову інкримінували викрадення людей. У СІЗО він перебував з травня 2014 року.

За фактом смерті Колесникова розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська місцева прокуратура №10.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram