ГоловнаСуспільствоПодії

У затриманих на Драгобраті знайшли російські рублі, - Москаль

Голова Закарпатської ОДА розповів про подробиці бійки на гірськолижній базі

У затриманих на Драгобраті знайшли російські рублі, - Москаль
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що в бійців "Правого сектору", затриманих за бійку з охороною гірськолижної бази "Хата Магната" на закарпатському курорті "Драгобрат", вилучили російські рублі.

Про це повідомляє офіційний сайт Закарпатської ОДА.

"У нападників виявили 160 тис. російських рублів, походження яких невідоме. Виникає запитання, як гроші країни-агресора потрапили в організацію правого спрямування, невже "Правий сектор" отримує зарплату в російських рублях?" - сказав Москаль.

"Спроби виправдати представниками ПС п'яний дебош на гірськолижному курорті тим, що власники і персонал турбази - жителі Красноармійська Донецької області, є відвертою брехнею. У Красноармійську дійсно є "Хата Магната", але з турбазою на Драгобраті вона ніяк не пов'язана, це зовсім різні заклади, просто мають одну назву", - додав голова Закарпатської ОДА.

Він також зазначив, що у двох затриманих бійців ПС діагностували поранення від травматичної зброї, при цьому самі нападники стріляли з бойових пістолетів.

"Як розповів один з учасників бійки, він дійсно стріляв у нападників зі свого травматичного пістолета, який віддав правоохоронцям для слідчих дій. Однак на місці події виявлено гільзи від бойових пістолетів Макарова та Стечкіна, вилучених у бешкетників. Тож людина змушена була захищатися за допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п'яних молодиків, які влаштували стрілянину з бойової вогнепальної зброї", - наголосив Москаль.

І насамкінець він додав, що якщо затримані дійсно мають заслуги перед Україною, суд зважить на них, виносячи вирок.

Нагадаємо, 10 січня в готелі "Хата Магната" в закарпатському селі Ясіня (район Драгобрату) затримали п'ятьох бійців ДУК "Правий сектор", які побилися з охороною туристичного комплексу. За версією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, п'яні бійці влаштували розбірки з персоналом, побили одного з кухарів і бармена, після чого працівники турбази і туристи затримали всіх п'ятьох.

Увечері 11 січня трьох затриманих бійців ПС забрали в лікарню просто із зали суду в Ужгороді. Двох інших бійців суд відправив під арешт на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram