ГоловнаСуспільствоПодії

Поліцейський з Білгород-Дністровського затриманий на хабарі

У п'ятницю на корупційних діях також спійманий чиновник КП з Дніпропетровська.

Поліцейський з Білгород-Дністровського затриманий на хабарі
Взятка (архивное фото)
Фото: mvs.gov.ua

В Одеській області Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі слідчого Білгород-Дністровського райвідділу Національної поліції. Про це повідомляє сайт СБУ.

Поліцейський вимагав 20000 гривень (900 доларів США) від місцевого жителя за закриття кримінального провадження за фактом ДТП і за звільнення його від кримінальної відповідальності. Хабар вимагач намагався отримати через перерахування на платіжну картку посередника.

15 січня правоохоронці затримали хабарника і посередника при отриманні частини неправомірної вигоди у розмірі 10000 гривень. Обидва зловмисники перебувають у слідчому ізоляторі, вирішується питання про оголошення їм про підозру.

Того ж дня в Дніпропетровську був затриманий на хабарі чиновник одного з комунальних підприємств, який вимагав 8 тис. доларів за оформлення права власності на житло. Повідомляється, що чиновника заарештували під час отримання ним частини неправомірної вигоди у розмірі 2,5 тис. доларів.

З обох справ відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, Нацгвардія звільнила хабарника за скороченням штату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram