ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області викрили ОЗГ на митниці (оновлено)

Гроші вимагали за "гладке" оформлення вантажу.

У Дніпропетровській області викрили ОЗГ на митниці (оновлено)
Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Двох керівників управління аналізу ризиків протидії митним правопорушенням Департаменту митниці Державної фіскальної служби в Дніпропетровській області затримали на хабарі.

Затримання провели в понеділок військова прокуратура і СБУ, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Митники вимагали гроші у підприємця за нестворення перешкод в оформленні вантажу. Гроші вилучено, проходять обшуки.

Оновлення. Пізніше ГПУ на своєму  сайті повідомила, що мова йде про організовану злочинну групу, яка діяла на Дніпропетровській митниці.

Встановлено, що з кінця вересня 2015 року заступник начальника аналітико-розшукового відділу управління аналізу ризиків протидії митним правопорушенням департаменту митниці Державної фіскальної служби України спільно зі своїм підлеглим - головним інспектором цього ж відділу, а також з іншими учасниками організованої злочинної групи (головним державним інспектором митного посту «Дніпропетровськ-Індустріальний» та іншими) систематично вимагали неправомірну вигоду у директора підприємства в м. Дніпропетровську за безперешкодне розмитнення товарів з КНР і Туреччини, а також нестворення перешкод при розмитненні товарів на території вказаного митного посту та прискорення процедури оформлення необхідних документів", - сказано в повідомленні.

Під час отримання хабара 30 тис. грн двох членів групи затримали, грошові кошти вилучили.

Також затримали ще одного учасника злочинної групи, у службовому кабінеті якого знайшли майже 220 тис. грн.

Проводяться обшуки службових приміщень за місцями роботи членів ОЗГ, за результатами яких планується вирішити питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 28 і ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням, вчинене організованою групою).

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram