ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному за ніч пошкодили три меморіальні дошки

Від початку року в місті розбили або облили фарбою шість пам'ятних плит

У Рівному за ніч пошкодили три меморіальні дошки
Фото: ГУНП в Ровенской области

23 січня в поліцію Ровного надійшло два повідомлення про пошкодження пам'ятних дошок, одна з яких встановлена на стіні Меморіалу Слави, а решта - на стінах багатоповерхівок обласного центру.

Про це інформує телеканал Рівне1.

Близько 2:00 в поліцію надійшло повідомлення про те, що на вулиці Івана Виговського пошкоджено пам'ятну дошку генералу Другої світової війни Миколі Павловичу Пухову.

Фото: ГУНП у Рівненській області

О 10:00 ранку в поліцію надійшло друге повідомлення, що на вулиці Тувинських Добровольців пошкоджено однойменну меморіальну дошку. На місці події правоохоронці встановили, що невідомі облили її червоною фарбою.

Фото: ГУНП у Рівненській області

Аналогічним способом пошкодили і третю дошку на вулиці Дубенській, яка встановлена на стіні Меморіалу Слави з нагоди звільнення Рівного від німецько-фашистських загарбників.

Як повідомляють місцеві новинні сайти, від початку року у Рівному пошкодили ще три меморіальні дошки.

Так, 4 січня невідомі розбили меморіальну дошку, встановлену 1 січня на честь Степана Бандери на розі однойменної вулиці і вулиці В'ячеслава Чорновола з ініціативи представників спілки учасників бойових дій та учасників АТО.

Фото: ГУНП у Рівненській області

Вночі 21 січня невідомі розбили ще одну пам'ятну дошку Степану Бандері на стіні багатоповерхівки на однойменній вулиці облстного центру.

Фото: ГУНП у Рівненській області

22 січня на вулиці Романа Шухевича в Рівному пошкодили однойменну пам'ятну дошку, встановлену на стіні багатоповерхівки.

Фото: ГУНП у Рівненській області

Відомості за даними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram