ГоловнаСуспільствоПодії

В Артемівську чоловік підірвав гранату в будинку з дітьми

Того ж дня він пограбував магазин, погрожуючи продавцеві гранатою

В Артемівську чоловік підірвав гранату в будинку з дітьми
Фото: ГУ Нацполиции в Донецкой области

В Артемівську Донецької області затримано чоловіка, який скоїв розбій і підірвав гранату в будинку з дітьми. Перед цим чоловік вчинив збройний напад на магазин.

Про це інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Як повідомляється, 23 січня в магазин, розташований на вулиці Космонавтів у м. Артемівську, зайшов чоловік у чорному одязі з гранатою в руці. Він висмикнув чеку і наказав продавщиці віддати касу. Жінка передала нападнику 800 гривень, і він утік.

Поліцейські, які прибули на місце злочину, виходячи з опису поведінки розбійника, з метою знешкодження підривника та попередження можливої трагедії негайно розпочали оперативні заходи щодо пошуку підозрюваного. Поліція відпрацьовувала автостанції, вокзали, місця скупчення людей.

Близько першої години ночі до Артемівського ВП надійшло повідомлення про вибух у будинку. На місці вибуху було знайдено кільце від гранати "РГД-5" - саме такою розбійник погрожував продавчині магазину.

Відомо, що зловмисник повернувся додому, де мешкав з цивільною дружиною та двома її синами, та запросив жінку до ресторану. Там вони посварилися, конфлікт продовжився вдома.

Поки жінка поралася на кухні, підривник, який був у сусідній кімнаті, обхопив обох дітей руками та кинув гранату в кухню. Стався вибух, в результаті якого осколкові поранення отримали жінка.

Фото: ГУ Нацполіції у Донецькій області

Осколки розлетілися по квартирі і зачепили 5-річного хлопчика, а також прошили все навколо. Старший хлопчик, якому 7 років, не постраждав. Зараз із затриманим працюють слідчі. Підозрюваний - неодноразово судимий (вбивство, розбій і крадіжки).

Фото: ГУ Нацполіції в Донецькій області

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ст. 15, ст. 115 "Замах на умисне вбивство" та ст. 187 "Розбій".

Постраждала перебуває в лікарні, у неї численні осколкові поранення, опіки. Молодший син отримав дотичні осколкові поранення шиї. Співробітники Артемівського відділу поліції опитують жінку, встановлюють обставини події.

Нагадаємо, 15 січня жінка і троє дітей потрапили під завали через вибух газу в Українську Донецької області. Двоє дітей загинули, мати і восьмирічну дитину вдалося врятувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram