ГоловнаСуспільствоПодії

У будівлі Річкового вокзалу в Києві сталася пожежа

Найближчим часом біля будівлі виставлять охорону

Державна служба з надзвичайних ситуацій ліквідує займання будівлі Річкового вокзалу в Києві.

Про це повідомила начальник прес-служби комунального підприємства "Київпастранс" Ганна Бондар на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Займання на Річковому вокзалі. Пожежники не можуть під'їхати до будівлі з боку Поштової площі. Приїхала швидка", - написала вона.

За її словами, пожежа почалася близько 10-ї ранку.

Представник керівництва Річкового вокзалу Андрій Вавриш пов'язує подію з підпалом. За його словами, вночі невідомі підпалили сміття, через що сталося займання.

Фото: facebook.com/vavrysh.andrey

"Стояв Річковий вокзал без охорони близько 5 років і нікого не тривожив, а тут щойно ми оголосили про бажання реставрувати, почалися провокації!" - написав Вавриш у Фейсбуці.

Він також заявив, що найближчим часом біля будівлі виставлять охорону.

"Будівля 1962 року зведення, не має дерев'яних перекриттів, навіть велике багаття не має шансів знищити більш ніж кілька вікон. Ми вже отримали реставраційне завдання, чим, зокрема, підтвердили наш намір саме реставрувати! Виставляємо сьогодні ж охорону від провокаторів!" - додав Вавриш.

Нагадаємо, активісти закликали Міністерство культури внести будівлю Річкового вокзалу до національного реєстру пам'яток національного значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram