ГоловнаСуспільствоПодії

Білецький: Маріупольська міськрада прирівняла військових до собак

Депутата обурило, що бійцям заборонили ходити у формі в кафе і ресторани.

Білецький: Маріупольська міськрада прирівняла військових до собак
Фото: Макс Требухов

Нардеп Андрій Білецький звинуватив Маріупольську міськраду у спробі прирівняти військових за статусом до тварин. Про це йдеться в заяві депутата.

Обурення Білецького викликав один із пунктів так званого Меморандуму між міськрадою, правоохоронними органами, керівництвом оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь" та підприємствами ресторанного господарства. У ньому йдеться про заборону на вхід у ресторани особам у військовій формі.

"Днями міська рада Маріуполя зробила безпрецедентну пропозицію. Озвучений т.зв. меморандум між міською радою, військовими, новою поліцією і учасниками малого та середнього бізнесу ухвалило керівництво силовиків. Згідно з ним, у прямому сенсі - кожного українського військовослужбовця прирівняли до статусу собаки, і відмовили у праві входу у будь-який заклад харчування міста. У разі ж "проникнення зазначених осіб" - необхідно повідомляти про це в поліцію", - обурився Білецький.

За його словами, за останні кілька днів "десятки, а може й сотні" бійців вже відчули на собі цей меморандум - їх видворили з закладів харчування.

"Абсолютно неприпустимо, щоб купка покидьків - перефарбованих регіоналів на чолі з мером Бойченком - цинічно знущалася над українськими військовими", - заявив Білецький.

За його словами, меморандум передали на аналіз юристам. Якщо цей пункт не буде скасовано, депутат загрожує організувати протести і заблокувати роботу Маріупольської міськради.

Тим часом заступник директора департаменту економіки Маріупольської міськради Юрій Кампов повідомив, що в меморандум вже внесли зміни. Про це пише "Сайт города Мариуполя".

Віднині військовослужбовцям дозволяється відвідувати кафе, ресторани та інші заклади до 23:00. Після цього вони в будь-якому разі зобов'язані покинути заклад. Приносити зброю в кафе або ресторан заборонено. Продавати алкоголь військовим можна в єдиному випадку: якщо це буде погоджено з керівництвом військової частини 3057 і якщо військові орендують окремий зал.

У цивільному одязі військовим дозволяється купувати алкоголь і перебувати в нічних клубах після 23:00, оскільки в такому разі ця людина вважається цивільною особою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram