ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області спіймали банду, на рахунку якої 40 розбійних нападів

Бандити проникали в житло громадян під виглядом працівників "Енергонагляду".

У Донецькій області спіймали банду, на рахунку якої 40 розбійних нападів
Фото: ru-newz.ru

Поліція Донецької області запобігла діяльності злочинної групи, на рахунку якої понад 40 озброєних розбійних нападів.

Бандити проникали в житло громадян під виглядом працівників "Енергонагляду", катували своїх жертв, у тому числі прасками, повідомляють на сайті поліції.

Злочинна група з'явилася влітку 2014 року. Банду, до складу якої входило 5 осіб, організував 52-річний колишній дільничний інспектор, який звільнився з лав міліції в 2003 році. Він залучив до злочинної діяльності свого сина, якому на той момент було 17 років, ще двох чоловіків і жінку.

Зловмисники діяли по всій території Донецької області. Жертв вибирали, якщо були підстави вважати їх заможними.

Першою йшла жінка, яка представлялася працівником "Енергонагляду", інші чекали неподалік. Коли людина відчиняла двері, розбійники вривалися в квартири, зв'язували жертву та її домочадців і вимагали гроші і цінності.

"Бандити, озброєні пістолетом і ножем, били і катували потерпілих, улюбленим способом змусити людину віддати своє майно були тортури розпеченою праскою", - сказано в повідомленні.

У результаті спецоперації частину учасників банди затримали під час підготовки чергового нападу. Чоловіки саме стежили за наступною жертвою.

За місцем проживання затриманих знайшли речі, викрадені в потерпілих. Так, один із фігурантів залишив собі рідкісні монети.

Суд заарештував затриманих. Їхню кількість не уточнюють. Поліція шукає інших членів банди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 "Розбій" Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram