ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура порушила справу щодо патрульних, які застрелили людину під час погоні

Підозрюється перевищення службових повноважень

Прокуратура порушила справу щодо патрульних, які застрелили людину під час погоні
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу стосовно патрульних, які застрелили людину під час нічної погоні за BMW. Прокуратура вилучила записи з камер відеоспостереження, взяла свідчення у поліцейських і свідків, повідомила прес-служба відомства.

Провадження розпочато за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Паралельно розпочато провадження у 345 статті КК - насильство стосовно співробітника правоохоронного органу.

Нагадаємо, у ніч на неділю співробітники патрульної поліції у Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні.

Вона почалася у районі Севастопольської площі, де поліцейські помітили групу осіб, котрі сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські марно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Під час під'їзду до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого відкрили вогонь по колесах. Одна з куль поцілила у 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва.

На вулиці Заболотного на півдні Києва автомобіль розвернуло. Однак, коли патрульні вийшли з машин, BMW знову почав рух, збив одного поліцейського і ледь не вдарив другого. Незабаром після цього машина вилетіла в кювет.

Двоє пасажирів здалися одразу, водія довелося наздоганяти. Поранений пасажир помер через 10 хвилин.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram