ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков і Деканоїдзе захищатимуть поліцейських, які застрелили підлітка (оновлено)

Зброя була застосована правомірно, наполягають у МВС.

Аваков і Деканоїдзе захищатимуть поліцейських, які застрелили підлітка (оновлено)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе захищатимуть патрульних поліцейських, які в ніч на 7 лютого в Києві під час переслідування автомобіля BMW застосували вогнепальну зброю, в результаті чого загинув 17-річний юнак.

"Звичайно, прокуратура розслідує факт загибелі хлопця після нічної погоні в Києві і дасть оцінку діям патрульних. Але голова НП і міністр точно будуть їх захищати, адже зброя була застосована правомірно", - написав у своїй сторінці в Facebook в понеділок директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

При цьому він зауважив, що патрульні поліцейські України - "це не м'які іграшки". "Вони - наділені повноваженнями законного примусу як представники влади. Треба, щоб це добре запам'ятали всі ті нахаби, які звикли не підкорятися законним вимогам правоохоронців", - заявив Шевченко.

Оновлено. Після відкриття патрульної поліції в Херсоні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував нічну погоню зі стріляниною в Києві в ніч на 7 лютого.

"Так, є емоція, так, це вперше, коли нова поліція застосувала зброю і, на жаль, загинула людина. Але вона загинула не через поліцейських, а тому, що, перебуваючи в неадекватному стані, ці хлопці створили таку ситуацію", - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також голова МВС зазначив, що поліція - це силовий орган. Тому в подібних випадках, коли автомобіль рухається зі швидкістю 190 км/год в межах міста, ігнорує попередження з боку патрульних і тікає від нарядів поліції, - зброя буде застосовуватися. Правомірність застосування сили тепер повинна встановити прокуратура, сказано в повідомленні департаменту комунікації МВС України.

Нагадаємо, в ніч на неділю співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався сховатися від погоні.

Вона почалася в районі Севастопольської площі, де поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, яке рухалося на дуже високій швидкості і неодноразово порушувало інші правила дорожнього руху, зокрема виїжджало на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Окружної дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого був відкритий вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва.

На вулиці Заболотного на півдні Києва автомобіль розвернуло. Однак коли патрульні вийшли з машин, BMW знову почало рух, збивши одного поліцейського і ледь не вдаривши іншого. Проте після цього машина вилетіла в кювет.

Двоє пасажирів здалися одразу, водія довелося наздоганяти. Поранений пасажир помер через 10 хвилин.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram