ГоловнаСуспільствоПодії

У мережу виклали запис переговорів патрульних під час погоні

Поліцейські вирішили відкривати вогонь, коли авто виїхало на зустрічну.

У мережу виклали запис переговорів патрульних під час погоні
Фото: стоп-кадр с видео

В Інтернеті з'явився аудіозапис київських патрульних під час погоні за автомобілем, що закінчилася застосуванням зброї і загибеллю 17-річного хлопця.

Аудіозапис опублікував "Дорожній контроль" на своєму YouTube-каналі.

Поліцейські вирішили відкривати вогонь, коли автомобіль повернув на зустрічну смугу на проспекті Перемоги (1:55 на запису).

Нагадаємо, в ніч проти неділі співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні.

Вона почалася в районі Севастопольської площі, де поліцейські помітили групу осіб, які сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїхав на зустрічну смугу руху.

Під час під'їзду до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва.

На вулиці Заболотного на півдні Києва автомобіль розвернуло. Однак коли патрульні вийшли з машин, BMW знову почав рух, збивши одного поліцейського і ледь не вдаривши другого. Незабаром після цього машина вилетіла в кювет.

Двоє пасажирів здалися відразу, водія довелося наздоганяти. Поранений пасажир помер через 10 хвилин.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти патрульних за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Їх усунули від роботи на час розслідування.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе і начальник патрульної служби Євген Жуков висловили співчуття родичам загиблого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram