ГоловнаСуспільствоПодії

Саакашвілі назвав аморальною реакцію Авакова на загибель хлопця від рук патрульних

Міністр мусив висловити співчуття, вважає голова Одеської ОДА.

Саакашвілі назвав аморальною реакцію Авакова на загибель хлопця від рук патрульних
Фото: rian.com.ua

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі вважає "абсолютно неприйнятною" реакцію міністра внутрішніх справ на загибель 17-річного хлопця - пасажира машини, яку переслідувала поліція.

"Виправдати все приводом боротьби проти мажорів і не знайти слів співчуття аморально і дико. Добре, що трохи із запізненням, але Деканоїдзе висловила співчуття і відсторонила поліцейських. Сподіваюся, розслідування буде вестися серйозно, а не для галочки. Це дуже важливо для престижу нової поліції, якою ми справедливо пишаємося", - написав він у фейсбуці.

"У Грузії на початку нашої реформи поліція також допускала огріхи і навіть злочини, Україні слід перейняти не тільки позитивний досвід, а й учитися на помилках. Поліція повинна вміти діяти рішуче для охорони громадського порядку, одночасно ми повинні проявляти пильність, щоб усе було строго в рамках закону, і якщо підтвердиться, що закон не порушено, потрібно захищати правоохоронців до кінця. Принцип - захищати, коли праві, і ніколи не прикривати", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Аваков висловив підтримку поліцейським, які застосували зброю під час погоні.

На сторону патрульних у дискусії про інцидент став і мер Києва Віталій Кличко.

Варто зазначити, що Саакашвілі має непрості відносини з головою МВС Арсеном Аваковим. У грудні на засіданні Нацради реформ у присутності Президента вони посварилися, і міністр навіть кинув у губернатора пластиковий стакан із водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram