ГоловнаСуспільствоПодії

Росія заборонила переміщення українських фур на своїй території

Таким чином Мінтранс РФ відреагував на ініціативу українських активістів блокувати рух російського вантажного транспорту через Україну.

Росія заборонила переміщення українських фур на своїй території
Архивное фото
Фото: Макс Левин

На території Росії у відповідь призупинено рух вантажних автотранспортних засобів, які зареєстровані в Україні. Про це йдеться в повідомленні Міністерства транспорту РФ.

"Дія зазначених заходів буде зберігатися до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України. З 11 лютого 2016 року на території України групи осіб неправомірно блокують вантажні транспортні засоби російських автоперевізників, які здійснюють транзитний проїзд між територією РФ і державами Європейського союзу по території України. Зазначені дії є грубим порушенням Угоди між Урядом РФ і Урядом України про міжнародне автомобільне сполучення, згідно з яким сторони забезпечують можливість здійснення транзитних перевезень по своїх територіях", - йдеться в повідомленні міністерства.

Читайте: Кабмін доручив виробити реакцію на громадянську блокаду фур з РФ.

"До цього часу Українська сторона не вживала заходів, спрямованих на припинення протиправних дій зазначених груп осіб для забезпечення безперешкодного руху російських вантажних транспортних засобів. Відповідні звернення російської сторони залишилися без відповіді. Зараз у різних областях України і далі залишаються заблокованими понад 100 вантажних автомобілів, понад 500 вантажних автомобілів не можуть в'їхати на територію України з боку держав Європейського союзу, повертаючись у РФ. При цьому тільки за 11-12 лютого 2016 року було забезпечено безперешкодний в'їзд або виїзд на територію нашої країни 1038 українських вантажних транспортних засобів. У відповідь Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, по своїй території", - сказано в заяві Мінтрансу РФ.

Нагадаємо, українські активісти 12-13 лютого заблокували рух фур на українських трасах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram