ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній депутат під кокаїном розсікав по Франківську на швидкості 170 км/год

У 2012 році він убив у ДТП жінку, але відбувся умовним терміном

Колишній депутат під кокаїном розсікав по Франківську на швидкості 170 км/год
Фото: facebook.com / Патрульна поліція Івано-Франківська

Патрульна поліція Івано-Франківська 8 лютого затримала колишнього депутата міськради, власника центрального ринку Ігоря Халаменду за їзду на високій швидкості у стані наркотичного сп'яніння.

"Під час патрулювання вулиць Івано-Франківська службовий автомобіль з правого боку обігнав Mercedes-Benz Gelenvagen. Патрульні увімкнули сирену і намагалися зупинити машину, проте водій почав тікати на великій швидкості. Після півгодинного переслідування позашляховик з'їхав у кювет біля села Рибне. Водієм автомобіля виявився Ігор Халаменда. Він підтвердив, що тікав від патрульних зі швидкістю понад 170 км/год. Оскільки порушник відмовився виконувати законні вимоги поліцейських, до нього застосували засоби впливу", - йдеться у повідомленні патрульної поліції.

Лікарі наркодиспансеру встановили, що Халаменда перебував під дією кокаїну. Порушник заявив, що вживав ліки на основі наркотичних засобів.

Стосовно Халаменди склали адмінпротокол за ст. 130 (керування автомобілем у стані наркотичного сп'яніння) і ст. 185 (злісна непокора патрульним), а потім відпустили.

Однак відразу після цього Халаменда виїхав з України, за його версією - в Ізраїль на 90-денний курс реабілітації. У зв'язку з цим Івано-Франківський міський суд не зміг визначити покарання для порушника.

Халаменда, якого в Івано-Франківську також знають під прізвиськом "Бура", вже не вперше порушує правила. У 2012 році він врізався в машину начальника Долинського райвідділу міліції області, в якій той їхав із сім'єю, і втік з місця аварії. Унаслідок тієї аварії загинула дружина міліціонера.

На суді Халаменда обійшовся умовним терміном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram