ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітник дарницького "зеленбуду", колишній військовий, звинувачує старого чиновника у нападі

Голова Дарницької РДА вважає, що в конфлікті є особисті мотиви колеги одного з потерпілих

Співробітник дарницького "зеленбуду", колишній військовий, звинувачує старого чиновника у нападі
Бывший военный утверждает, что на него напал замглавы РГА
Фото: apostrophe.com.ua

Співробітник підприємства з утримання зелених насаджень Дарницького району Києва Олександр Підкамінний, колишній учасник АТО, заявляє, що його побив заступник голови Дарницької райдержадміністрації Василь Лозовий. Останній також перебуває на лікарняному після інциденту.

Про це LB.ua повідомила співробітниця заявника - Наталія Залевська телефоном.

Як вона пояснила, 18 лютого близько 9 ранку начальник Дарницького «зеленбуду» відправив Підкамінного і ще сімох працівників допомогти з перевезенням меблів у зв'язку з ремонтом Центру адміністративних послуг Дарницького району на вул. Олійника, 21. Поки вони чекали біля входу в будівлю, до них, за даними Залевської, підійшов незнайомий чоловік, який на підвищених тонах захотів з'ясувати, хто головний і що тут роблять співробітники КП УЗН.

Потім за викликом керівництва колеги Підкамінного відійшли по меблі, а на нього самого (Підкамінний працює водієм і залишився чекати колег), за його словами, напав Лозовий з кулаками.

«До нас підійшов чоловік, з грубою нецензурною лайкою і з криками "я вас всіх звільню" запитав, хто тут головний. На моє прохання представитися накинувся на мене з кулаками, завдав тяжких тілесних ушкоджень. Як пізніше з'ясувалося, цей чоловік - перший заступник голови Дарницької районної в м.Києві державної адміністрації Василь Лозовий», - написано в заяві Підкамінного.

Повернувшись, співробітники «зеленбуду» викликали швидку і поліцію на місце події. Зараз Підкамінний перебуває в 1 відділенні нейрохірургії ЛШД. Як передала з його слів Залевська, вчора до нього приходили представники Дарницької РДА з пропозицією хабара у розмірі 1000 доларів за невинесення конфлікту у публічну площину.

Заява Підкамінного
Фото: Надано співробітниками КП УЗН Дарницького району
Заява Підкамінного

Заява Підкамінного
Фото: Надано співробітниками КП УЗН Дарницького району
Заява Підкамінного

Разом з тим, голова Дарницької РДА Геннадій Сінцов стверджує, що Лозовий став учасником словесної суперечки через погане самопочуття і високий тиск, а в бійку з Підкамінним вплутався для самозахисту. Крім того, за словами Сінцова, у конфлікті є особисті мотиви співробітника одного з потерпілих.

«Суперечка була з боку Олександра, і Олександр першим вдарив Василя Борисовича. Я думаю, що він не очікував удару від людини, удвічі старшої (60-річний старий з проблемним серцем і так далі, і 30-річний молодий чоловік, АТОшник). За тією інформацією, яку я маю, Лозовий вдарив у відповідь. Але оскільки Василь Борисович, незважаючи на свій вік, фізично підготовлений (одна з освіт у нього - Інститут фізкультури), то у відповідь вдарив досить сильно», - розповів Сінцов свою версію події.

Потім Лозовий доповів Сінцову про подію і, відчуваючи біль у боці, куди його вдарив опонент, звернувся в поліклініку, де йому виписали лікарняний. Як зазначив голова РДА, Підкамінний спочатку звернувся в лікарню зі скаргою на виробничу травму, як і записано з його слів в історії хвороби. Однак згодом, під впливом одного з колег, вирішив заявити на Лозового в поліцію.

«Як виявилося, серед тих хлопців, які спровокували словесну суперечку, був син керівника профспілкової організації КП УЗН нашого, Олександр Пасіка. Його батько раніше був головним інженером в КП УЗН та, за нашою інформацією, неодноразово брав хабарі за те, що розміщувалися МАФи у зеленій зоні, підключав ці МАФи до електрики там, де була балансова територія УЗН. Його за руку не зловили - доказів ми не маємо. Але Пасіку з головного інженера перевели на посаду головного спеціаліста КП УЗН», - сказав Сінцов.

За його словами, Олександр Пасіка «не міг не знати в обличчя Лозового, оскільки він чудово знає, що саме Лозовий був ініціатором того, щоб його батька перевели з головного інженера на головного спеціаліста. Оскільки неодноразово до нас надходила інформація, що саме він займається дрібними корупційними механізмами, махінаціями».

Сінцов приходив учора в ЛШД до Підкамінного, щоб дізнатися про його самопочуття, почути його версію того, що сталося, і поцікавитися, чи буде той подавати заяву.

У цей час у палаті був присутній Пасіка та, за словами Сінцова, кричав Олександру, що «треба йти до кінця».

«(Олександр Пасіка) активно проявляв якісь дії, що збуджують інтерес до цієї справи. І в коридорі я зустрів батька Пасіки, який явно був налаштований на те, щоб максимально використовувати ситуацію для того, щоб зробити щось погане Лозовому», - зазначив Сінцов.

Він повідомив, що Лозовий заявив у поліцію про напад на нього відразу після того, що сталося. Те саме зробив у четвер Підкамінний. Тепер справу про їхню сутичку розглядатимуть правоохоронці.

Нагадаємо, у Києві призвідник бійки під час матчу "Динамо" - "Челсі" отримав 2 роки умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram