ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-боєць спецпідрозділу ДАІ зайнявся викраденням елітних машин

На рахунку київської банди BMW X-5, BMW X-6, Lexus, Honda і Acura

Екс-боєць спецпідрозділу ДАІ зайнявся викраденням елітних машин
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція затримала в Києві двох чоловіків, 1983-го і 1975 років народження, які спеціалізувалися на викраденні елітних автомобілів.

Один із затриманих - колишній співробітник підрозділу "Кобра", батальйону патрульної служби особливого призначення, який функціонував при ДАІ. Під час затримання чоловік чинив опір правоохоронцям, тому поліцейський мусив застосувати травматичну зброю. Другий має судимість за викрадення авто.

"Зловмисники о 04:30 з паркувального майданчика на вулиці Голосіївській викрали BMW Х5, відвезли в гараж у Київській області, пересіли в Lexus і... Їх затримали оперативники. Документи на машину, у якій вони пересувалися, мають ознаки підробки і направлені на експертизу. Наразі відомо, що зловмисники причетні до викрадення у столиці п'яти автомобілів: BMW X-5, BMW X-6, Lexus, Honda і Acura", - повідомляється на сайті поліції.

Слідчо-оперативна група вилучила з автомобіля затриманих сканери, інші спеціальні пристрої та інструменти, призначені для злому сигналізації та замків транспортних засобів, засоби зв'язку і рукавички.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили інші транспортні засоби, викрадені у столиці раніше.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Злочинцям загрожує від 7 до 12 років в'язниці. Поліція шукає спільників затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram