ГоловнаСуспільствоПодії

На акції протесту київських таксистів проти Uber підпалили шини

Противники сервісу звинувачують київську владу у змові з компанією.

Фото: hromadske.tv

Близько 200 таксистів протестують біля Київміськадміністрації проти запуску сервісу замовлення таксі Uber. Близько 300 автомобілів організовано переміщаються вулицею Хрещатик в обидва боки, сигналячи на знак протесту.

У будівлі КМДА підпалили кілька шин. Однак організатори акції від цього відхрещуються, заявляючи, що це провокація, повідомляють Українські Новини.

Таксисти підозрюють київську владу і керівництво Uber у змові. Вони побоюються, що Uber дозволить працювати нелегальним перевізникам, не сплачуючи при цьому податки і не відповідаючи за безпеку і комфорт пасажирів.

"Система дозволяє зареєструватися будь-якій людині, яка вважає себе водієм, але ні про технічний стан машини, ні про фізичний і психічний стан водія і його професійні навички нічого невідомо. І найстрашніше, що пасажир за власні гроші фактично "грає в рулетку", адже за поїздку ніхто не несе ніякої відповідальності", - йдеться в оприлюдненому напередодні прес-релізі профспілки таксистів.

Нагадаємо, про те, що в Україну приходить Uber, стало відомо ще в липні 2015 року, коли на сайті компанії було опубліковано вакансію директора представництва.

У лютому Uber почав набирати таксистів, проте про дату запуску у Києві компанія наразі не повідомляє. На глобальній карті присутності Uber також наразі немає українських міст.

Uber була заснована у 2009 році і працює у багатьох країнах світу. Сервіс полягає в автоматизованій системі пошуку вільного водія, таксі із фіксованим тарифом. Впровадження такого сервісу виключає необхідність посередника (диспетчера служби таксі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram