ГоловнаСуспільствоПодії

З-під завалів будинку в центрі Києва врятували шістьох людей

Тіло загиблого будівельника рятувальники витягли через кілька годин після трагедії

Пізно ввечері 25 лютого з-під завалів будинку на вул. Хмельницького, 12-14 у центрі Києва рятувальники витягли ще одного, шостого потерпілого. Чоловік живий, його стан задовільний.

Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця події.

У Києві вдень 25 лютого у відселеному аварійному будинку на вулиці Хмельницького, 12-14 впали перекриття з четвертого по перший поверх. За інформацією прес-служби мера Києва Віталія Кличка, який прибув на місце події, обвал стався під час будівельних робіт, які проводили без будь-яких дозвільних документів.

Один чоловік загинув, його тіло витягли з-під завалів через кілька годин. Ще двох осіб рятувальникам вдалося витягнути майже відразу. Їх у тяжкому стані госпіталізували.

Рятувальники намагалися розібрати завали вручну. Через події перекрили відрізок вулиці від Опери до Музею Києва.

Близько 21:00 рятувальники витягли з-під завалів 5 осіб з травмами різного ступеня тяжкості. Усіх їх госпіталізували.

Розбір завалів триває.

За фактом обвалення вже відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці).

Державна архітектурно-будівельна інспекція України станом на 25 лютого 2016 року не видавала дозволів і не реєструвала інших документів дозвільного характеру, які давали б право на виконання підготовчих і будівельних робіт за адресою вул. Б. Хмельницького, 12-14 у Шевченківському районі м. Києва. У ДАБК також не надходило звернень про перевірку законності виконання будівельних робіт на цьому об'єкті.

Будинок, в якому обвалилися внутрішні перекриття, визнали аварійним 2004 року і відселили. Він перебуває в приватній власності і переданий на баланс ОСББ "Богдана Хмельницького, 12-14".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram