ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відпустив водія BMW, який брав участь у смертельній погоні в Києві

Прокуратура подаватиме апеляцію

Суд відпустив водія BMW, який брав участь у смертельній погоні в Києві
Фото: facenews.ua

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для водія BMW Ростислава Храпачевського,  підозрюваного в спротиві патрульному поліцейському під час погоні в ніч на 7 лютого в Києві, особисте зобов'язання (зараз так називають підписку про невиїзд).

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, суд визнав обґрунтованою підозру Храпачевському у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу (опір працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю під час виконання ним службових обов'язків).

Прокуратура Києва має намір ухвалити рішення про внесення апеляційної скарги на це рішення після вивчення тексту рішення.

Раніше поліція мала намір примусово доправити Храпачевського на допит, оскільки він не відповідав на телефонні дзвінки.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, які з алкоголем сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

18 лютого Печерський райсуд Києва заарештував патрульного Сергія Олійника на два місяці, відхиливши клопотання кількох нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що справжнім винуватцем трагедії є водій BMW Ростислав Храпачевський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram