ГоловнаСуспільствоПодії

Пасинка Фірташа відправили під суд

Сергію Калиновському загрожує від п'яти до десяти років в'язниці.

Пасинка Фірташа відправили під суд
Фото: dozor.kharkov.ua

Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо Сергія Калиновського - пасинка олігарха Дмитра Фірташа, який понад 8 років тому в ДТП збив насмерть двох людей і довго переховувався від правосуддя.

Як повідомляють на сайті ГПУ, Калиновському інкримінували дві статті Кримінального кодексу - ч. 2 ст. 345 (насильство проти працівника правоохоронного органу) і ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України.

Покарання за першою статтею - обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, за другою - позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років.

Калиновський зараз перебуває в Лук'янівському СІЗО.

Нагадаємо, 30 травня 2007 року в центрі Києва, керуючи спортивним BMW М6, Сергій Калиновський зіткнувся з припаркованими "Жигулями". В результаті аварії загинув прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також пасажирка іномарки, подруга Калиновського Анастасія Броннікова.

11 червня того самого року Калиновського затримали під час спроби вилетіти до Ізраїлю, але незабаром його відпустили під підписку про невиїзд. Після цього Калиновський перебував на лікуванні в київській клініці "Біофармтех", з якої втік у вересні 2007 року.

29 вересня 2015 року Калиновського знову затримали патрульні поліцейські Києва - вони зупинили його за порушення правил руху. При цьому він завдав легких тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Калиновський - син колишньої дружини олігарха Дмитра Фірташа. Вона зіграла ключову роль у "злеті" Фірташа. Шлюб Дмитра Фірташа і Марини Калиновської тривав три роки - з 2002-го по 2005 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram