ГоловнаСуспільствоПодії

Групу спортсменів упіймали на контрабанді анаболіків

Щомісячний обіг коштів становив мінімум 50 тис. доларів.

Групу спортсменів упіймали на контрабанді анаболіків
Фото: Пресс-слежба СБУ

Співробітники Служби безпеки припинили діяльність угруповання, до якого входили відомі українські спортсмени, котрі організували контрабанду анаболічних стероїдів в Україну та держави Європи.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Зловмисники отримували контрабандний товар із країн Середньої Азії та однієї із сусідніх країн. Препарати, що містять заборонений в Україні метандієнон і нандролон, надходили в Україну через міжнародні відправлення і доставлялися кур'єрами", - наголошено в повідомленні.

Частину продукції реалізовували в Україні через мережу посередників-спортсменів, які займаються важкою атлетикою і бодібілдингом. Решту препаратів перенаправляли в країни ЄС і пострадянського простору.

За попередньою інформацією, щомісячний обіг коштів становив мінімум 50 тис. доларів.

Одного з організаторів контрабандного каналу затримали в Полтаві під час чергового відправлення препаратів поштою. Під час обшуків у нього знайшли ампули, блістери з таблетками - колби з ін'єкціями, загалом близько 10 тис. штук - і комп'ютерну техніку зі схемами поширення товару.

Водночас Харківське облуправління СБУ виявило ще один канал переправлення анаболіків у Росію - контрабанду доправляли залізницею.

Як пише "Харьков.Комментарии", для супроводу вантажу було залучено провідника поїзда "Київ-Москва", який обладнав схованку в пасажирському вагоні. На території РФ препарати поширювали серед спортсменів і відвідувачів тренажерних залів.

Під час проходження митного огляду поїзда на пункті пропуску "Конотоп" Сумської митниці правоохоронці вилучили зі схованки близько 5 тис. таблеток і флаконів відомих фармацевтичних препаратів іноземного виробництва, що містять метандієнон, нандролон і т. д.

"Схованка була замаскована так ретельно, що для її пошуку довелося від'єднати вагон від поїзда і затримати його для огляду", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, 25 лютого в Тернопільській області прикордонники затримали літак Ан-2 під час спроби контрабанди цигарок у Польщу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram