ГоловнаСуспільствоПодії

На межі з Кримом поліцейський вистрілив в учасника блокади

Чоловіки в камуфляжі "Айдара" образили кримчанку

На межі з Кримом поліцейський вистрілив в учасника блокади
Архив
Фото: Сергей Нужненко

У ніч на 8 березня на тимчасовій межі з окупованим Кримом поліцейський поранив з бойової зброї невідомого в камуфляжі з нашивкою батальйону "Айдар".

Як повідомляє kherson.net.ua, близько опівночі біля контрольного пункту в'їзду-виїзду Каланчак з'явилося троє напідпитку у камуфляжній формі з нашивками "Айдара". Один із чоловіків зупинив на підході до КПВВ 38-річну жительку Сімферополя, яка переходила кордон пішки.

"Він ударив її по обличчю, вихопив з рук паспорт громадянки України і розірвав його. Перелякана кримчанка побігла до прикордонників, і попросила їх захистити її. Співробітники ДПСУ подзвонили в поліцію", - повідомляє видання.

До місця подій прибула оперативна група Каланчацького відділення Національної поліції, посилена двома бійцями батальйону поліції особливого призначення "Херсон".

Начальник ЖЕКу в камуфляжі, відгукується на кличку "Татарин", витягнув з кобури пістолет і з нецензурною лайкою направив його в бік загону. Один із бійців "Херсона" вистрілив у бік чоловіка, повідомляє видання. Куля пробила тому обидві ноги, пораненого відправили до лікарні.

"Тим часом якісь невідомі відвезли жінку (перейти КПВВ з пошкодженим паспортом вона не змогла) в невідомому напрямку. Зараз її місцезнаходження встановлюють", - стверджує kherson.net.ua.

Пістолет у "Татарина", який вже проходить у кримінальній справі про захоплення будівлі в Києві, вилучила поліція. Він виявився бойовим ПМ з повною обоймою, причому жодних документів на право його носіння чоловік не мав. Наразі всі обставини інциденту вивчає прокуратура. На КПВВ з цією метою побував і заступник прокурора Херсонської області Костянтин Шабуняєв.

На сайті Національної поліції інцидент підтверджують. Чоловіків, з якими виник конфлікт у жінки, в повідомленні називають "активістами-учасниками блокади Криму".

Поліція стверджує, що боєць роти "Херсон" спочатку попередив чоловіка зі зброєю про те, що почне стріляти, потім вистрілив вгору.

"Останній не припинив протиправні дії, після чого поліцейський мусив застосувати зброю і зробив постріл в праву ногу активістові", - сказано в повідомленні.

Призначено службове розслідування, порушено кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Про долю постраждалої жінки в повідомленні не згадується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram