ГоловнаСуспільствоПодії

Транспортний літак з українським екіпажем упав у море біля узбережжя Бангладеш (оновлено)

Двоє людей загинули, одна особа в критичному стані, ще одну шукають.

Транспортний літак Ан-26 під керуванням українського екіпажу вранці в середу втратив висоту й упав у море біля узбережжя Бангладеш.

На місці катастрофи рятувальники виявили двох членів екіпажу, повідомляє ТАСС. Як повідомили місцеві правоохоронні органи, один пілот загинув, іншого в критичному стані доправили в лікарню. Загиблий пілот був громадянином Росії, другий пілот має громадянство України, повідомили в лікарні, куди доправили постраждалих в авіакатастрофі. "Тривають пошуки ще двох членів екіпажу", - сказав журналістам представник рятувальних служб республіки.

Однак генконсул Росії в місті Читтагонг Олег Бойко повідомив, що на борту літака був український екіпаж. "Транспортний літак Ан-26 належав приватній бангладеській компанії True Aviation, екіпаж з чотирьох осіб був українським, - повідомив дипломат. - За нашими відомостями, росіян на його борту не було".

Фото: prothom-alo.com

За уточненими даними бангладеського інформаційного порталу thereport24.com, літак належав авіакомпанії Bismillah Airlines й управлявся місцевою авіакомпанією True Aviation.

Як повідомив Садхон Кумар Моханті, менеджер аеропорту Базар-Кокс, з якого о 09:30 вранці за місцевим часом (6-та ранку за Києвом) в Джессор вилетів Ан-26, "через кілька хвилин після зльоту він упав у Бенгальській затоці, недалеко від гирла річки Баккхалі". За свідченнями очевидців, "літак просто впав без видимих на те причин".

Літак перевозив партію креветок та інших морепродуктів.

Оновлення. Прес-служба МЗС України підтверджує, що всі чотири члени екіпажу були українцями. Двоє з них загинули, один перебуває в критичному стані в місцевій лікарні, ще одного поки що не знайшли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram