ГоловнаСуспільствоПодії

Нелегальні копачі бурштину пошкодили вузькоколійку "Антонівка-Зарічне"

Рух зупинено до закінчення ремонтних робіт

Нелегальні копачі бурштину пошкодили вузькоколійку "Антонівка-Зарічне"
Фото: tov-tob.livejournal.com

Копачі бурштину знову пошкодили вузькоколійку Антонівка-Зарічне на півночі Рівненської області.

Як повідомили у прес-службі Львівської залізниці, своїми діями зловмисники спровокували пошкодження земляного полотна та утворення розмивів, що може призвести до аварії.

Спочатку потяг, що курсує на цій ділянці, пустили з обмеженнями, а згодом рух вузькоколійкою зупинили для проведення ремонтних робіт.

У коментарі LB.ua член громадського контролю "Укрзалізниці" Петро Тестов розповів, що такі випадки останнім часом почастішали. При цьому, за його словами, правоохоронні органи залишаються бездіяльними.

"Про проблему миття бурштину у насипу залізниці знали абсолютно всі в регіоні. Пасажири серед білого дня могли на перегоні Антонівка-Володимирець бачити у вікно як десятки людей незаконно добувають бурштин. Більш того, копачі і самі користувалися вузькоколійкою - я неодноразово особисто бачив у вагонах хлопців з лопатами, які їхали "на промисел". За словами місцевих жителів, і міліція, і поліція не здійснювали ніяких реальних кроків з припинення незаконного видобутку у насипу. Про заплановані "облави" усіх попереджали, і того дня люди просто не виходили на роботу", - розповів він.

Нагадаємо, 4 лютого Львівська залізниця на кілька днів закрила вузькоколійку Антонівка-Зарічне через викрадення 5 кілометрів проводів. У поліції повідомили, що проводять досудове розслідування з цього приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram