ГоловнаСуспільствоПодії

Водієві BMW посилили запобіжний захід

Підписку про невиїзд замінили на цілодобовий домашній арешт

Водієві BMW посилили запобіжний захід
Ростислав Храпачевский
Фото: facenews.ua

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід водієві BMW Ростиславу Храпачевскому, підозрюваному в опорі патрульному поліцейському під час погоні в ніч на 7 лютого у Києві, яка закінчилася загибеллю одного з пасажирів авто.

Про це в фейсбуці повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За його словами, суд ухвалив таке рішення в четвер.

Нагадаємо, 1 березня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для Храпачевского особисте зобов'язання (зараз так називають підписку про невиїзд).

У ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого відкрили вогонь по колесах і по салону машини. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

18 лютого Печерський райсуд Києва заарештував патрульного Сергія Олійника, який скоїв смертельний постріл, на два місяці, відхиливши клопотання ряду нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Прокуратура висунула Олійнику підозру в умисному вбивстві. Проте 2 березня Апеляційний суд Києва відпустив Олійника під домашній арешт.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що справжнім винуватцем трагедії є водій BMW Ростислав Храпачевський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram