ГоловнаСуспільствоПодії

"Автомайдан" оприлюднив знімки масштабів незаконного видобутку бурштину

Активісти нагадали Петру Порошенку про обіцянку навести порядок з незаконним видобутком бурштину

"Автомайдан" оприлюднив знімки масштабів незаконного видобутку бурштину
Архив
Фото: Надано Вадимом Кривенко

На кордоні Рівненської та Волинської областей біля села Кухітська Воля одночасно сотні, якщо не тисячі людей нелегально видобувають бурштин. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила громадська організація "АвтоМайдан".

За допомогою дрона активісти зняли масштаби нелегального видобутку бурштину.

"Перебуваємо зараз біля Кухітської Волі, Рівненська область. Тут реально жесть: сотні, якщо не тисячі людей одночасно видобувають бурштин. Звичайно, абсолютно нелегально", - йдеться в повідомленні.

На знімках видно різноманітну спецтехніку: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, "в тому числі десятки військових вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом із "помічниками". Пам'ятаємо, як хлопці, під час наших поїздок у зону АТО, говорили, що подібних вантажівок їм там дуже не вистачає. Ми їм їх проблематично, але діставали, ремонтували. Тут же їх десятки, причому майже всі в хорошому стані".

У повідомленні говориться, що "бурштинники" тут нікого не бояться, не ховаються, навіть блокпостів ніяких немає, як було під час нашого минулорічного рейду на Житомирщину. Народ просто приїжджає на мотоциклах, автомобілях, мікроавтобусах і буквально біля дороги одразу починає "працювати".

"Не помітити правоохоронці і влада загалом весь цей жах просто не могли. Отже, все в частці. Іншого варіанту ми тут просто не бачимо", - зазначили в організації.

Також у повідомленні йдеться про те, що президент Петро Порошенко обіцяв за два тижні навести порядок з незаконним видобутком бурштину в липні минулого року після опублікованого активістами відео катастрофічних наслідків масштабного нелегального видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram