ГоловнаСуспільствоПодії

У Польщі затримали рекордну партію контрабандного бурштину з України

Поляк і українець намагалися провезти бурштин вартістю 5,6 млн євро.

Фото: bialapodlaska.scelna.gov.pl

Польські прикордонники запобігли спробі незаконного перевезення через українсько-польський кордон майже 1,5 тонн бурштину загальною вартістю близько 24 млн злотих (майже 5,6 млн євро). Янтар було заховано у вантажівці з польськими номерами, який їхав з України до Польщі.

"Такої великої незаконної партії бурштину на польському кордоні ще не було", - сказала 16 березня прес-секретар Митної палати в місті Біла Подляськая Мажена Семенюк, повідомляє "Польське радіо".

"Під час огляду автомобіля працівники митниці виявили, що під мішками з легальним товаром приховані пакети і картонні коробки, заповнені бурштином", - розповіла прес-секретар відомства.

За її словами, переважно це були необроблені камені - від маленьких до великих каменів розміром, як страусине яйце. За даними польської митної служби, оціночна вартість бурштину становила 24 млн злотих.

Водночас польські митники не повідомляють, куди саме прямувала вантажівка. Обидва водії - поляк і українець - не визнали своєї провини. Прокуратура міста Хемлі порушила стосовно них кримінальну справу.

Нагадаємо, в Україні процвітає нелегальний видобуток бурштину на території Рівненської, Житомирської та Волинської областей. Влада з цим нічого не може вдіяти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram