ГоловнаСуспільствоПодії

На Донеччині розкрили масштабну схему розкрадання вугілля

Вугілля з держшахт два роки продавали в обхід бюджету.

На Донеччині розкрили масштабну схему розкрадання вугілля

Приватний підприємець і керівники двох державних шахт у Вугледарі Донецької області організували схему з розкрадання вугілля.

"У 2014 році приватний підприємець організував злочинну групу, яка займається присвоєнням вугільної продукції з двох вугільних підприємств, розташованих у м. Вугледар Донецької області. До злочинної діяльності були залучені як керівники шахт, так і співробітники. За розробленою та погодженою схемою, в період із січня 2014-го по березень 2016 року надлишки вугільної продукції відпускалися без відповідної супровідної документації в автомобільному транспорті, що належить підприємцю, і перевозилися майданчик, власником якого він є, розташований між шахтами в селі Водяне Мар'їнського району", - повідомляє прокуратура Донецької області.

Вугілля потім продавали бюджетним установам, підприємствам і приватним особам. Виручку розподіляли між учасниками злочинної схеми. Щомісяця таким чином розкрадали близько 500 тонн вугілля. Загальна сума збитку становить сотні тисяч гривень.

16 березня на території шахт і майданчика, що належать підприємцеві, слідчо-оперативна група провела обшуки і виявила чергову партію незаконно вивезеного вугілля, неофіційну супровідну документацію, грошові кошти.

Оперативно-слідчі дії тривають. Одного з керівників шахти затримали.

Кримінальну справу розслідують за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram