ГоловнаСуспільствоПодії

Суддя, спійманий НАБУ на хабарі 500 тис. грн, втік зі стріляниною (оновлено)

Порошенко доручив СБУ вжити заходів щодо його затримання.

Детективи Національного антикорупційного бюро спіймали на отриманні хабара в розмірі 500 тисяч гривень суддю, але він втік від них зі стріляниною.

Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко зі слів директора НАБУ Артема Ситника.

"Суддя відкрив вогонь з вогнепальної зброї і, користуючись імунітетом, втік. Президент доручив СБУ вжити всіх заходів для його затримання", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. Як повідомляється на сайті НАБУ, йдеться про суддю Малиновського райсуду Одеси.

Фото: nabu.gov.ua

Хабар він нібито вимагав через посередника для винесення певного судового рішення в цивільній справі про стягнення боргу. Під час проведення слідчих дій суддя вчинив опір працівникам Бюро, застосувавши вогнепальну зброю на ураження. Після цього він залишив зброю і, скориставшись наявністю статусу "недоторканності судді", зник з місця події.

За даним фактом детективами НАБУ ведеться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Тим часом київська поліція повідомляє, що о 16:50 до чергової частини надійшло повідомлення про бійку із стріляниною на вул. Микільсько-Слобідській. Неподалік від вказаної адреси перебував автопатруль підрозділу особливого призначення.

За даними правоохоронців, під час конфлікту один учасник сварки скористався своєю травматичною зброєю, на яку має дозвіл.

Оновлення 00:41. НАБУ встановило місцезнаходження судді, який чинив озброєний опір під час спроби затримати його за одержання хабара в розмірі 500 тис. грн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наразі працівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури встановили місце знаходження судді Малиновського районного суду м.Одеси, який застосував вогнепальну зброю проти детективів НАБУ", - йдеться в повідомленні. Проводяться слідчі дії та вирішується питання про застосування запобіжного заходу.

Нагадаємо, відповідно до закону "Про Національне антикорупційне бюро України" до підслідності НАБУ належать кримінальні корупційні правопорушення, вчинені державними чиновниками I-II категорії та суддями.

25 березня СБУ повідомило про фіксування випадків хабарництва судді Вищого госпсуду Віктора Швеця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram