ГоловнаСуспільствоПодії

У машину Парасюка кинули гранату (оновлено, додано фото)

Нардеп не постраждав

У Києві ввечері 30 березня на бульварі Лесі Українки в машину народного депутата України Володимира Парасюка невідомі кинули гранату.

Про це повідомив народний депутат України Ігор Луценко кореспондента LB.ua.

За словами Луценка, невідомі кинули, ймовірно, гранату РГД-5 у бік автомобіля Парасюка, коли той з покупками вийшов із супермаркету. Нардеп не постраждав.

Осколками пошкоджено декілька авто, що стояли поряд із машиною Парасюка.

Свідки кажуть, що на газоні за машиною є вирва від вибуху, але правоохоронці наразі не можуть сказати, що саме вибухнуло.

Оновлено. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо вибуху біля машини нардепа Парасюка. Відкрито кримінальне провадження за статтею КК, яка передбачає відповідальність за замах на життя державного чи громадського діяча, йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції.

На місце події терміново прибули співробітники патрульної поліції, слідчо-оперативна група Печерського районного управління столиці, керівництво Головного управління поліції в місті Києві, фахівці вибухотехнічної служби, рятувальники, медики.

За словами першого заступника голови Національної поліції України Вадима Трояна, він уже поспілкувався з народним депутатом.

"Особисто розмовляв з Володимиром. З ним все добре. Наші підрозділи вжили всіх заходів щодо розшуку злочинця", - зазначив Троян.

Оновлено 01:18. На думку Ігоря Луценка, подію можна кваліфікувати як замах на вбивство.

Судячи з того, що тут бачу - замах на вбивство.Кидали гранату прицільно, але судячи з усього, перешкодили гілки. В моме...

Опубліковано Igor Lutsenko 30 березень 2016 р.

"Судячи з того, що тут бачу - замах на вбивство. Кидали гранату прицільно, але судячи з усього, завадили гілки. У момент, коли він (Парасюк, - ред.) приїхав додому, припаркувався, кинули щось за потужністю як РГД. На щастя, метрів 5 не долетіли. Сусідня машина прийняла на себе вибух", - написав він у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram