ГоловнаСуспільствоПодії

На Микільській Слобідці у Києві у серйозній бійці з "тітушками" постраждали троє місцевих жителів

"Тітушок" забрали у відділок

На Микільській Слобідці 7-9 у Києві на місці незаконного будівництва 27-поверхового комплексу "Сонячна Рів'єра" сталася бійка між "тітушками" і місцевими жителями.

Як пише активістка Інга Гордієнко у фейсбуці, два місяці місцеві жителі проводили мирний протест проти проведення будівельних робіт. А сьогодні вранці на будівельному майданчику з'явилися "тітушки", одягнені в однакову робочу форму і помаранчеві каски. Вони спробували прорвати оточення, вибудуване активістами, через що зчинилася бійка. У результаті постраждали три людини. У чоловіка травмовано руки, одну з активісток силою штовхнули на землю - вона сильно вдарилася головою. Ще одній жінці хтось із "тітушок" розпилив в обличчя балончик з перцевим газом.

Серйозну бійку вдалося припинити співробітникам поліції. П'ятьох "тітушок" забрали у райвідділ для з'ясування особи. На місце події прибув власник землі, виділеної під будівництво ЖК.

Активісти кажуть, що незаконному будівництву протистоять з 2007 року, але до таких серйозних бійок справа ще не доходила.

Нагадаємо, довкола "Сонячної Рів'єри" неодноразово виникали скандали. Місцеві активісти наполягають на тому, що будівництво незаконне, оскільки об'єкт розміщений на землі, яка є культурною спадщиною і знаходиться за 60 метрів від Дніпра, тоді як закон передбачає відстань мінімум у 100 метрів. Крім того, земля під забудову належить "Ощадбанку".

Представник забудовника стверджує, що вони підписали угоду з "Ощадбанком", а будівництво на березі Дніпра законне, оскільки забудовник отримав всі необхідні дозволи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram