ГоловнаСуспільствоПодії

У Голосіївському парку в Києві за ніч вирізали понад сотню дерев

Зловмисникам вдалося втекти

На території Національного природного парку Голосіївський невідомі за ніч вирізали 102 дерева, серед них - дуби, сосни, граби, липи, клени, груші. Про це з посиланням на працівника національного парку повідомили активісти у фейсбуці. Крім того, виявлено велику кількість позначених дерев - зрізати їх просто не встигли.

Зупинити вирубування, за словами активістів, вдалося завдяки протистоянню місцевих жителів. Особам, причетним до злочину, вдалося втекти. Поліція приїхала на місце події, прийняла кілька заяв про правопорушення, склала акт і вилучила бензопили.

За інформацією місцевих жителів, на частину території, де вирубали дерева, претендує будівельна компанія ТОВ "Авеста-буд". Представники громадськості просять киян долучитися до протесту проти вирубування і не дати знищити екосистему парку.

Нагадаємо, у Голосіївському парку також відбувається незаконний видобуток піску. Це призвело до обміління річки Сіверка і висихання заболоченого лісу в заказнику Лісники. Через це гинуть вільшаники і червонокнижні рослини, тварини, зокрема європейська болотяна черепаха. По всій території кар'єру зустрічаються тушки загиблих бобрів і качок, місцевість загиджена відходами, стоїть дуже неприємний запах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram