ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали члена самарського ОЗУ "Інтермебелівські"

У 2004-2006 роках банда скоїла низку гучних злочинів.

У Києві затримали члена самарського ОЗУ "Інтермебелівські"
Фото: npu.gov.ua

У Києві затримано 46-річного громадянина Росії Сергія Носкова на прізвисько Косий, якого розшукує Інтерпол за підозрою в скоєнні тяжких злочинів.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, росіянин був членом злочинного угруповання, яке діяло в Самарі в середині "нульових" років. Її учасникам інкримінують чотири розбійні напади, під час яких було вбито п'ять осіб і поранені троє, а також два замовних вбивства.

Косий в останні роки проживав в Оболонському районі Києва, вів обережний спосіб життя. Стверджують, що в нього був підроблений паспорт, при цьому він змінив зовнішність і відбитки пальців.

Затриманий перебуває в СІЗО, вирішують питання про екстрадицію в Росію.

Носкова вважають членом "інтермебелівської" банди Володимира Липова (Хрипатого), яка діяла на території Самарської області в 2004-2006 роках. Її підозрюють, зокрема, в нальоті на ТЦ "Світ шкіри" в 2004 році, нападі на інкасаторів на заводі ім. Тарасова в 2005 році, вбивстві генерального директора компанії "Ітерра-Самара" Олександра Самойленка в 2006 році.

Хрипатого засуджено до 18 років в'язниці, він відбуває покарання в Росії. Крім нього, сидять у в'язниці ще двоє членів цього ОЗУ. Четверо, включаючи Носкова, оголошені в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram