ГоловнаСуспільствоПодії

Справа про напад на ЛГБТ-марш у Києві закінчилася умовним терміном

Четверо обвинувачених пішли на угоду зі слідством

Справа про напад на ЛГБТ-марш у Києві закінчилася умовним терміном
Милиционер, раненый в ходе столкновений

Оболонський райсуд Києва 8 квітня засудив до двох років позбавлення волі умовно чотирьох обвинувачених у нападі на учасників Маршу рівності за права ЛГБТ, який відбувся в червні минулого року у Києві.

Як повідомили в суді Українські Новини, обвинувачені Кирило Вільямовський, Данило Дашевський, Віталій Кирильчук та Олексій Протоковило повністю визнали свою провину і уклали угоду з прокуратурою. Усі вони пов'язані з "Правим сектором".

Суд визнав їх винуватими за ч.3 ст.296 (хуліганські дії) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, на акцію ЛГБТ-спільноти 6 червня 2015 року на Оболонській набережній в Києві напали кілька десятків молодих людей. Вони кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Загалом постраждали дев'ять співробітників міліції. Після маршу радикали ловили його учасників на прилеглих вулицях. Утім, серйозно постраждалих серед гей-активістів не було.

У результаті сутичок було затримано 35 осіб. Майже всіх відразу ж відпустили. Для шістьох із тих сімох, хто залишився, було обрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram