ГоловнаСуспільствоПодії

По крамниці в Генічеську вистрілили з РПГ (оновлено)

На момент пострілу в приміщенні нікого не було.

По крамниці в Генічеську вистрілили з РПГ (оновлено)
Фото: http://vizit.ks.ua/

У Генічеську Херсонської області ввечері 21 квітня в районі Центрального ринку на другому поверсі магазину стався вибух. Жертв немає. Про це повідомляють на сторінці Херсонської обласної ради у Facebook.

Оновлення. Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов заявив, що по магазину вистрілили з ручного протитанкового гранатомета, за попередніми даними - РПГ-26, повідомляють на сайті Херсонської ОДА. Двоповерховий магазин розташовано перед центральним входом на Генічеський ринок, за 150-200 м від центральної вулиці міста.

На момент пострілу в магазині нікого не було, вибуховою хвилею вибило скло в сусідніх будівлях.

Поліція знайшла деталі від протитанкового гранатомета, сам тубус поки що не виявлено.

При цьому голова району вважає, що теракт не спрямований проти людей.

У повідомленні Головного управління Національної поліції в Херсонській області зазначено, що під час огляду місця події вибухотехніки вилучили чеку з кільцем і частини реактивної протитанкової гранати. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху, карається позбавленням волі на строк до десяти років).

Нагадаємо, в смт Новоолексіївка Херсонської області 14 квітня вибухнув припаркований автомобіль "Жигулі" з одеськими номерами. Ударна хвиля була такої сили, що довкола в будинках вилетіли шибки. Від автомобіля практично нічого не залишилося. У момент вибуху в машині нікого не було, загинув чоловік - велосипедист, який проїжджав повз, житель Новоолексіївки 1977 року народження. Попередня версія правоохоронців про вибух газобалонного обладнання не підтвердилася. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України "Терористичний акт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram