ГоловнаСуспільствоПодії

Обвинувачений у потрійному вбивстві одеський сепаратист помер у СІЗО

Астахов проходив у справі 2 травня як один із лідерів місцевих сепаратистів

Обвинувачений у потрійному вбивстві одеський сепаратист помер у СІЗО
Фото: dumskaya.net

Житель Одеської області Ігор Астахов, обвинувачений у потрійному вбивстві та участі в масових заворушеннях 2 травня 2014 року, помер в Одеському слідчому ізоляторі у ніч на 24 квітня.

Про це повідомив громадський діяч Руслан Форостяк на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вчора в Одеському СІЗО помер від серцевої недостатності відомий у сепаратистських і не тільки колах Астахов І.І. Він очікував можливого обміну на наших полонених, з добровільною заявою про що звернувся до органів СБУ близько місяця тому", - повідомив активіст.

За його словами, у Астахова було хворе серце. Увечері 23 квітня йому стало погано і співкамерники викликали охорону, а потім - "швидку". У лікарні він помер.

Як пише "Думская", Астахова звинувачували в тому, що 20 січня 2015 року він убив з вогнепальної зброї трьох людей, в тому числі волонтерку Яну Шишман. Підсудному висунули звинувачення за ч. 2 ст. 115 КК, яка передбачає покарання аж до довічного ув'язнення.

Крім вбивства, Астахову висунули звинувачення у шахрайстві і підробці документів. Потерпілою за цим епізодом визнано одеситку похилого віку, яка довірилася Астахову як адвокату і в підсумку залишилася без житла.

Також Астахову висунули звинувачення за ч. 2 ст.294 КК - активна участь у масових заворушеннях з тяжкими наслідками.

Нагадаємо, заарештований у справі 2 травня росіянин Євген Мефьодов оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram